Wysłany: 2010-02-23, 18:16
Myszy: Bańka, Łatka, Lady (czytaj:lejdi)
Racja te kołowrotki strasznie hałasują, ja też zdejmuje na noc tylko kładę na pięterku bo jeśli leży na trocinach to kopią pod nim i rano całe trociny są na podłodze ale mam zamiar kupić tzw. bezszelestny kołowrotek on ma łożysko co eliminuje wibracje więc także hałas kosztuje ok 18 zł.
Wczoraj kupiłem taki kołowrotek w takim małym zoologicznym kosztował mniej niż na allegro a mianowicie 14 zł faktycznie kołowrotek jest na łożysku i nie słychać że myszka bawi się na nim osobiście polecam.
A mnie się spodobał taki kołowrotek
Co o tym sądzicie? Bezpieczne to chyba będzie, tak mi się wydaje, tylko że mam wrażenie, że mysza go wszama, bo to drewno "mniam".
Ja myślę że to drewno to już impregnowane A jak nie to rzeczywiście trzeba by jakiś nietoksyczny impregnat zastosować. BTW Ju5tys normalnie boli mnie szczęka od Twojego avatarka genialny
Wysłany: 2010-02-27, 12:02
Myszy: Bańka, Łatka, Lady (czytaj:lejdi)
No niewiem czy kupno drewnianego kłowrotka to najlepszy pomysł, nawet niewiadomo naczym sie kręci więc morze hałasować.
_________________ Bańka, Baniusia, Banieczka (żywa myszka z zapałem do zabawy)
Łatka, Łateczka (płochliwa i nieufna mysz która wszędzie wkłada swój ciekawski nosek)
Lady(lejdi) ciekawska kaskaderka
Imię: Iza
Hodowla: brak
Wiek: 15 Dołączyła: 06 Lip 2009 Posty: 249 Skąd: Rawicz/Wrocław
Wysłany: 2010-02-28, 11:11
Myszy: A CUP OF CHOCO, A CUP OF HONEY i A CUP OF CAPPUCINO (MouseBrother)
Jak ktoś będzie to traktował drutem to z pewnością się szybko zniszczy
Takie kołowrotki są z porządnej firmy, z tego co słyszałam to się dobrze sprawują. Ewentualnie dla myszy można by go przemalować pokostem, gdyby czasem jakaś postanowiła załatwić w nim swoje potrzeby.
Drewniane kołowrotki zostaną przemielone na wióry niestety Myszki uwielbiają skubać drewno. Hałas obgryzanego drewna jest bardziej męczący dla mnie niż piszczący kołowrotek
Ja mam metalowy posmarowany olejem i jest dobrze.
chowder - morze jest szerokie i głębokie. chodzi Ci o "może"
Już ujdą inne błędy ale ten jest wałkowany od podstawówki xD
_________________ Zwierzętom należy się tyle samo miłości co ludziom
Na YT widziałam film, na którym szczur zasuwał w kołowrotku. Wyglądało to koicznie, bo kołowrotek był dopasowany do wielkości szczura, czyli był ogroooomny.