Dzisiaj robilam zabawke z kokosa niestety 1 polowka sie polamala;( ale i tak maja niunie radoche
A tutaj pudelko po Raffaello robiace za basenik z trocinami, z tylu sa 2 sznurki zeby do krat przywiazac, dla pewnosci ze sie nie wywroci na dole jest wycieta dziura zeby myszy mogle wejsc i wyjsc
_________________ Od lewej Jerry, Mikra, Tommy, Putzi
myszy zamiast wlazic od gory wygrzebywaly od dolu cala podloga rano byla w trocinach bo co wykopaly dziure, nastepne trociny sie osuwaly w dol i tak w kolko haha xD Putzi bila wszelkie rekordy
Jutro kupie nowe raffaello i jerry tez dostanie taka zabawke
pudełko po raffaello... Tak, tez coś takiego zrobię, tylko jestem ciekawa ile przetrwa z moimi myszami, które maja niezdrowe zamiłowanie do gryzienia różnych rzeczy
Amazonka, możne już gdzieś pisałaś, ale powiedz mi, jakie wymiary ma ta Twoja klatka? Bo tyle rzeczy się tam mieści, że hej
Musiałam edytować, jak już Doskę z amazonka mylę to chyba jestem nieprzytomna
a no pisalam 67cm dlugosc, 36 szerokosc 50 wysokosc na 2 myszki starcza a Moj pan mysz mieszka w Dunie w temacie o klatkach sa zdjecia i duny i klatki.
A co do raffaello o dziwo tylko Putzi jest tym szalenczo zainetersowana, w srodku nie moze byc trocin i koniec musi wszystkoi wywlec, przekopac , maly dziki szogun
zastanawiam się ostatnio czy kiedyś (teraz mam i tak za dużo nie wykonanych pomysłów) nie zrobić myszakom takiej jakby, no.. kilka połączonych rurek, jakby ser szwajcarski, no cosik takiego.
Tyle, że stwierdziłam, że można by to zrobić z gliny (coś mnie tknęło jak zobaczyłam domek wero) i pytam się Was jak to zrobić by było bezpiecznie? jak już kupie glinę i wymodeluję to w czym i jak to wypalić? w piekarniku? na parapecie? na grzejniku?
Ja rzeczy z gliny wypalałam w piekarniku Lecz słyszałam, że lepiej w piecu, no ale nie każdy ma
Tylko już nie pamiętam na ile i w jakiej temperaturze się to robi... Looknij w internecie
A tak ogółem, to świetny pomysł