Wysłany: 2010-07-29, 09:47 Cześć wszystkim Myszy: Ariel, Lady i Tessa :-D
Najpierw chciałabym podziękować Wam wszystkim za to forum. To skarbnica wiedzy dla takich myszo-laików jak ja W necie jest duzo wiedzy teoretycznej na temat myszek, ale tutaj dzielicie się czysta praktyką i jest to naprawdę bardzo przydatne.
Teoretycznie nie posiadam żadnego gryzonia (chyba, żeby mojego psa określić tym mianem), w praktyce jednak od ponad tygodnia zajmuję się ślicznym myszkiem Patrykiem. Jego "czlowieki" wyjechali na wczasy i nie mogli go zabrać ze sobą...w ten sposób wpadłam i to po uszy!!! Pierwszego dnia myślałam, że taka myszka to jak rybka: nie kumata. Jednak Patryk zmienił moje podejście do myszek. To są naprawdę inteligentne stworzonka! Wiem, że trudno byłoby mi go zrozumieć bez tego forum: np. dlaczego w pewnych syt. popiskiwał, dlaczego tyle śpi/nie śpi, co może lubić, a czego nie itp.
Teraz sam wchodzi mi na rękę, wtula się w szyję kiedy z nim czytam lub leżę na łóżku, nie lubi gdy z nienacka ktoś go chwyta palcami "wpół" i co mnie cieszy...polubili się z moim mysliwskim psem!!!
Oj, będzie mi go brakowało
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję, że dzielicie się swoją wiedzą i doświadczeniem!
Witamy Może po oddaniu Patryka zechcesz mieć swoją własna myszkę to naprawdę cudowne zwierzaczki a skoro się do nich przekonałaś to teraz tylko znajdź odpowiednią dla siebie pozdrowionka:)
Wysłany: 2010-07-29, 12:16
Myszy: Ariel, Lady i Tessa :-D
Na pewno zawiatają u mnie myszątka!!!!!! Tylko się wacham pomiędzy jednym myszakiem, a dwoma mysiami...ale muszę jeszcze duuuużo poczytać zanim będę gotowa na stałe wziąć myszaczki...
I na pewno będą to myszki rasowe (hm, i pomyśleć, że jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam pojęcia, że myszki mogą być rasowe ) już mam upatrzone rasy, które mi się podobają, ale te wszystkie hodowle są tak daleko....
Dziękuję za przywitanie i pozdrawiam.
Z odległością też nie ma wielkiego problemu. W razie czego zawsze można przesłać myszkę przesyłką konduktorską (ja jedną zakupiłam w ten sposób). Nie kosztuje majątku, a możesz odebrać myszkę praktycznie w każdym większym mieście w Polsce. Popytaj się hodowców, na pewno to zaoferują .
Agnieszka, witaj. Miłego zamyszania. Jeżeli jedna mysz to tylko samczyk, a w przypadku dwóch samiczek to sama zobaczysz, że na dwóch się nie skończy Osobiście polecam samce-są bardziej miziaste i bardziej kontaktowe, ale za to samiczki są bardziej interesujące w obserwacji.
Jakie masz upatrzone myszki?
_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
Wysłany: 2010-07-29, 15:15
Myszy: Ariel, Lady i Tessa :-D
Hm, coraz bardziej skłaniam się ku "dziewczynom"... Chociaż jak patrzę na Patryka...wacham się. On jest właśnie taki przytulaśny, ciekawski, chociaż chwilami bardzo ostrożny (a przez to nie szaleje jak go wypuszczam )
Na tą chwilę skłaniam się ku SH BLUE FOX lub SH Black fox...na razie
"Na tą chwilę" bo jeszcze wczoraj podobała mi się odmiana Astrex, a przed wczoraj myślałam, że jak miałabym kupować myszkę to tylko długowłosą
Suzie dziękuję za podpowiedź z przesyłkami...
Na początku podeszłam do tego pomysłu baaardzo sceptycznie, ale kiedy wczytałam się w szczegóły takich przesyłek to uważam, że to chyba dobry pomysł...Dzięki
[ Dodano: 2010-08-01, 20:32 ]
No i wczoraj oddałam Patryka Ale się zrobiło puusto w pokoju i w nocy nic mi nie "szurgało"...
Tak muszę tylko sprostować jeszcze, że okazało się, że Patryk to tak naprawdę Patryka Jego właścicielka zabrała go/ją z zoologa, bo tego samego dnia miał trafić jako kolacja dla węża. Sprzedawczyni powiedziała, że to samczyk (było ich dwóch, tzn. samczyków). Z czasem okazało się, że obydwoje to dziewczyny