Buahahahaha jak przeczytałam twój post to myślałam, że nie wyrobię. Twoi rodzice w ogóle wiedzą co ty robisz?!
Człowieku, weź się ogarnij...!
Dzikiej myszy nie oswoisz! Sama nazwa mówi, że mysz jest "dzika".
Taka mysz powinna żyć na wolności! Do trzymania w domu są myszy domowe! Choć Tobie takiej bym nie dała...
Przepraszam za ton postu, ale nie cierpię jak ktoś tak postępuje.
szymonija, dzieciaku, wypuść mysz natychmiast. I jeśli naprawdę w przyszłości myślisz o trzymaniu zwierzątka to porządnie zacznij już teraz o nim czytać.
Szczerze, to nie wiem, jak mogłeś wpaść na tak głupi pomysł, żeby złapać dziką mysz!?! Co rodzice na to???
Mam nadzieję, że już wypuściłeś tę mysz. Nie krzywdź zwierząt!!!
A już totalnie nie wiem skąd w Twoim profilu to: Skąd: Polish mouse Club
Porządnie poczytaj o myszach, tak żebyś wiedział bardzo dużo o nich i wtedy pomyśl czy rodzice się zgodzą na zwierzątko.
Myślę, że temat do zamknięcia.
_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
[ Dodano: 2010-07-25, 09:36 ]
Amazonka! Ja głupstwa?? Jeśli tak to cię pogieło
tak glupstwa i nie probuj mnie sprowokowac do klotni bo sie nie dam. Twoi rodzice widac sa malo obeznani w temacie skoro pozwalaja ci dzikie myszy lapac. Wspolczuje im i tobie tak malej wiedzy. Bo to ze dzikie zwierze zyje na wolnosci wie nawet 2 latek.
_________________ Od lewej Jerry, Mikra, Tommy, Putzi
szymonija, wypuść ją. Męczysz tylko dzikie zwierzę. Już lepiej kup sobie mysz w zoologu. A najlepiej - dorośnij, zrozum i wtedy zajmuj się zwierzętami.
Adminie, proszę, zamknij ten temat, bo znów będzie kłótnia na kilka stron.
_________________ za TM: Bestia [*], Black Little Star [*], Gruszka [*], Tikusia [*], Czesia [*], One (1) [*], Rise [*], Forty(40) [*]
a ja radzę odnosić się z większym szacunkiem do starszych osób!
szymonija napisał/a:
Mo rdzice się na to zgodzili
poproszę numer telefonu do Was - chętnie z nimi porozmawiam!!!
Ciekawe czym Was zarazi ta dzika mysz, jakieś miłe choróbsko i pasożyty na mur beton przyniesie.
A ty nigdy pewnie nie kupisz myszy od hodowcy, bo żaden Ci nie sprzeda.
Wypuściłeś tę nieszczęsną mysz dzieciaku?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
Dośka, nic nie dotrze, szkoda klawiatury.
Chyba się szarpnę czasowo i napisz wielki poradnik na całą stronę. Raczej nie poradnik, a opieprznik, gdzie będzie wyjaśnione dlaczego dzikie powinno zostać dzikie.
_________________ za TM: Bestia [*], Black Little Star [*], Gruszka [*], Tikusia [*], Czesia [*], One (1) [*], Rise [*], Forty(40) [*]
Wysłany: 2010-07-30, 15:11
Myszy: my bands: KoRn, $lipknot, SOAD \m/
Amazonka napisał/a:
Twoi rodzice widac sa malo obeznani w temacie (...) Wspolczuje im i tobie tak malej wiedzy.
Dośka napisał/a:
a ja radzę odnosić się z większym szacunkiem do starszych osób!
... A może jakby wszyscy tego przestrzegali?
Co do reszty - zgadzam się. Już nawet lepiej jakbyś kupił mysz w zoologu ( z dwojga złego ). Jeśli chcesz mieć myszkę najpierw poczytaj o niej, jesteś bardzo młodą osobą, jeżeli interesują Cię myszki to zapoznaj się z innymi działami, jeżeli stwierdzisz, że dasz radę opiekować się nimi i będziesz o nie dobrze dbać to czemu nie. Ale najpierw dowiedz się czegoś o zwierzaku a później go kupuj.
Ludzie spokojnie On ma 10 lat, TAK to go usprawiedliwia. Nie wszyscy 10-latkowie wiedzą wszystko o gryzoniach no bez przesady Będąc w ich wieku mogę się założyć, że połowa z tego forum nie miała pojęcia, że dzika mysz złapana nie nadaje się do hodowli Teraz n już wie i jest spoko. Można to delikatniej wyjaśnić, bez nerwów. Co innego 15-latek, a co innego 10-latek... Z wiekiem to przychodzi.
Pozdro
szymonija , musisz pamiętać że z kota nie zrobisz psa - czyli że z dzikiej myszy nie zrobisz domowej ( może dziwne powiedzonko , ale skuteczne)
Pozdrawiam
_________________ Czego Jaś się nie nauczy ,
tego Jan nie będzie umiał.
Boże, jak Wy od razu naskakujecie szaleńczo na chłopaka - wyluzujcie.
Szymonija - jak mówią inni, wypuść tą mysz koniecznie i kup sobie mysz od hodowcy - typowo domową, zdrową, która nie będzie męczyć się w zamknięciu.
Dośka - jakie masz prawo stwierdzeniu, że NIKT zx hodowców mu nie sprzeda myszy? Proponuje nie wypowiadać sięza innych, bo teraz Ty mówisz coś o czym nie masz pojęcia. Chłopak nie zrobił nic aż tak złego, ja osobiście bym mu mysz sprzedała po rozmowie z rodzicami, ze się na to zgadzają - nie widze problemu.
Ja wątpię, żeby ktoś z hodowców, których znam sprzedał by mu jakiekolwiek zwierzę.
A Ty byś mu sprzedała mysz po rozmowie z rodzicami, którzy podobno zgodzili się, na to, żeby on sobie mysz złapał... Nie oceniam, nie komentuję. Twoja sprawa.
Mamy inne pojęcie, tego co chłopak zrobił i dla mnie jest to karygodne - też miałam kiedyś te 10lat i nigdy tak głupich pomysłów nie miałam.
Nie dziw się, że tak naskakujemy na dzieciaka, do którego nie dociera nic...
Dośka - Cieszę się, że byłaś cudownym dzieckiem, ale na świecie żyją też zwykłe dzieci, np takie, które pragną mieć zwierzątko w domu i nie wiedzą, że istnieją mysie hodowle (ja też kiedyś nie wiedziałam )
Chłopiec zwrócił się na to forum z prośbą. Wystarczyło mu spokojnie wytłumaczyć, że nie jest to dobre ani dla niego ani dla dzikiego zwierzątka. Tymczasem chłopiec otrzymał słowa pełne nienawiści i wrogości, ubliżono mu i poniżono go - całkowity brak empatii.
Gratuluję również pomysłu wypowiadania się w imieniu wszystkich hodowców - ja jednak wierzę w rozsądek hodowców i ich dojrzałość emocjonalną