Imię: Maja Pomogła: 9 razy Wiek: 27 Dołączyła: 08 Lip 2013 Posty: 263 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2016-02-28, 14:12 Tęczowy Mostek Sany Myszy: Dorian, Mort[*], Alvin[*]
Nie spodziewałam się, że tak szybko pożegnam swojego kochanego małego mysiego szkraba
Alvin odszedł wczoraj w wieku 1 roku i 6 miesięcy...
Miał wspaniały charakter, nie bał się człowieka, był ciekawski i zawsze wychodził jako pierwszy, taka pocieszna włochata grubiutka kulka o rozbrajająco uroczym pysiu.
Za szybko mnie opuścił... Zostawił Doriana samego... Zasnął na zawsze, a jego dusza przeszła za TM do krainy wiecznej szczęśliwości, gdzie nigdy nie zabraknie słonecznika ani pestek dyni. Mam nadzieję, że tam jest szczęśliwy i wolny i wybaczy mi, że miałam ostatnio tak niewiele czasu na rozpieszczanie ich, gdybym tylko wiedziała, że zamierza odejść...
Żegnaj mój mały szkrabiku... Będę za Tobą tęsknić...
Takiego Ciebie zapamiętam:
Zawsze pełnego życia, ubóstwiającego zajadać się pysznościami:
Byłeś taki malutki, kiedy do mnie przyjechałeś przez prawie całą Polskę:
Bardzo kochałeś swojego braciszka Doriana, choć czasem pomiędzy wami dochodziło do sprzeczek, szybko się godziliście i zawsze potem spaliście do siebie przytuleni...
Takiego też Cię właśnie znalazłam, pogrążonego w wiecznym śnie wtulonego w brata...
_________________ **~"Kocham ludzi wciąż silnie lecz mocniej Naturę." ~**G.Byron
Wysłany: 2016-02-28, 20:52
Myszy: Za TM: Zagłoba, Skrzetuski, Bohun
Przykro mi, uwielbiam Twoich chłopaków. Myślałam o nich niedawno, że półtoraroczne urodziny za nimi. Szkoda, że Alvin nie zaczekał do dwóch latek, ale miał u Ciebie cudowne, rozpieszczone życie i odszedł spokojnie, kochany przez Ciebie i brata.
Dziękuję Wam dziewczyny i Kamil za słowa wsparcia... Dorian z początku wydawał się być zdezorientowany po stracie brata i wydawało mi się, że szukał Alvina przez pewien czas, mimo że zdezynfekowałam wszystko, wymyłam, wyparzyłam i przeczekałam dość długo zanim go włożyłam z powrotem do akwa. Pozmieniałam mu też trochę, ale smutno na to patrzeć, jak jest w tym mieszkanku tylko sam... Najgorzej jeszcze, jak wpadną mi w ręce stare nagrania z Alvinem podczas wybiegu, to chole.rnie przykro się robi ;( Mam nadzieję, że chłopcy ze mną jeszcze zostaną na dłużej...
_________________ **~"Kocham ludzi wciąż silnie lecz mocniej Naturę." ~**G.Byron
Przedwczoraj pożegnałam mojego kochanego maleńkiego Morcika... Mam nadzieję, że tam gdzie jesteś Mały, czas jest nieskończony a Ty wiecznie będziesz zdrowy i szczęśliwy... Już tęsknię za Tobą, jakoś w pokoju zrobiło się cicho... Koło łóżka nic nie chrobocze, nie biega, nie ma Ciebie wychodzącego mi na powitanie, by pochwycić w ząbki Twoje ulubione chrupki... Morcik wybacz mi, że nie zdążyłeś zjeść swoich ulubionych chrupek- przyszły dzień po Twojej śmierci, tak samo jak malutki paśnik na ziółka z myślą o Tobie i ściółka nieuczulająca z ligniny, żebyś miał w mieszkanku kolorowo i jak najmniej alergizująco- nie doczekałeś tego malutki... Zieloniutkiego domku z polaru "tipi" też już nie wypróbujesz... Przepraszam ;( Czemu maluchu nie zaczekałeś chociaż do dwóch lat? Tak bardzo żałuję, że nie zostałeś ze mną dłużej
Morcik odszedł w wieku 1 roku i 7 miesięcy, miesiąc po śmierci Alvinka... Znalazłam go pogrążonego w wiecznym śnie koło jego ulubionej drewnianej zabawki...
Takiego będę Ciebie pamiętać:
Zawsze zajadałeś się chrupkami z JR Farmu- miałeś na ich punkcie niemal obsesję
Takie naleśnikowe uszka robiłeś, kiedy było Tobie dobrze
Tak wychodziłeś rankiem z domku, żeby dostać jakiś smakołyk "na powitanie"
A taki byłeś jeszcze z braćmi, kiedy się dogadywaliście, razem wyglądaliście naprawdę uroczo...
A taki byłeś tyci, gdy się u mnie pojawiłeś po długiej podróży przez Polskę:
Żegnaj moja najsłodsza czekoladko :*