Przecie między Międzyzdrojami a Świnoujściem jest nie wielka odległość
Wiem, bo sam mieszkam w ŚW A Świnoujście takie zadupie nie jest, żeby poczta tam nie trafiała Tylko z ta pocztą problem, bo przez prom ...
Czy są przepisy zabraniające przewóz myszy w pociągu w normalnych przedziałach?
Nie chodzi mi o jedną czy 2 myszki. Tylko przy okazji przewozu swoich mogłabym pomóc i przetransportować więcej (czytałam, że jest na to zapotrzebowanie).
Czy wolno? (nie czy można spróbować lub inni tak robią, lecz czy w przepisach nie jest to zabronione)
"par. 3 Za zwierzęta domowe (oprócz psów) przewożone w wagonie nie pobiera się żadnych opłat. Zwierzęta powinny być umieszczone w odpowiednim opakowaniu (koszach, skrzynkach, klatkach itp.) zabezpieczającym przed wyrządzeniem szkody. Zwierzęta domowe nie mogą być uciążliwe dla pasażerów"
Z tego co wiem to hodowcy przewożą spore ilości myszy na pokazy itp. w torbach podróżnych czy dużych reklamówkach (oczywiście myszki są dodatkowo w transporterkach)
Pozdrawiam
_________________ Ecru [*] Fantasy [*] Milkunia [*] Grotka [*]
Zwierzętom należy się tyle samo miłości co ludziom
Trochę odświeżę temat.
A więc decyzja zapadła - kupujemy myszki.
Do najbliższej hodowli mamy 120 km, więc raczej osobiście się nie wybierzemy. I tak będziemy musieli dojechać do stacji 50 km...
Pozostaje nam przesyłka konduktorska. Ale czy w tą pogodę to możliwe? Czy myszka się nie przeziębi w takie zimno? Czy wystarczy odpowiednio ją "zapakować". Nie wiem, jakiś kocyk czy co... A może poczekać do wiosny?
czyli trzeba czekać do wiosny:] a czy jest jakiś odległościowy limit, tj. np. z trójmiasta do Białegostoku też wysyłacie, czy tylko mniejsze odległości Warszawa-Białystok?
Z Warszawy do Chełma jest bezpośredni pociąg a jednak konduktor wczoraj odmówił przyjęcia przesyłki,bo przyjmują je tylko do określonego miasta Myślę,że aby mieć pewność trzeba albo sprawdzić na stronie czy przy danym połączeniu jest napisane,że pociąg przyjmuje przesyłki konduktorskie albo po prostu zadzwonić do informacji PKP i zapytać
_________________ "The fate of animals is inextricably linked with the destiny of man.."