Hodowla: Atavus
Stowarzyszenie: PMC Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 2716 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-11-29, 21:16
Myszy: tak
1. Przeszukaj każdy kąt.
2. Postaw klatkę czy inne pomieszczenie gdzie mieszkają na ziemi czy w innym miescu gdzie będą miały do niej dostęp. Jeśli są dość oswojone mogą chcieć wrócić do domu.
3. Można urządzić pułapkę na zasadzie: wiaredko obok niego zchodki w książek na schodkach linijka czy coś, drugi koniec linijki nad wiaderkiem wypełnionym wiórkami czy czymś miękkim. Na końcu nad wiaderkiem położyć jedzonko. Mysz powinna wejść na linijkę po jedzonko i wpaść do wiaderka. (Linijkę trzeba by delikatnie obciążyć od strony książek, czymś cięższym od jedzonka a lżejszym od myszy.) Pojęcia nie mam czy to ma szansę działać, ale próbować można...
Powodzenia!
[ Dodano: 2006-11-29, 21:23 ]
Daria napisał/a:
Dla osób które próbują złapać uciekinierkę , to to jest pułapka na mysz/chomika ;P
Ahh głupia sprawa. mam klatkę z zapięciem go góry, spiesząc się do szkoły tylko przymknęłam wystarczyło, ze myszak wskoczył na to i już otworzył. Moje gapulstwo /:
no i znalazlas? moje myszy skacza po schodkach zrobionych z ksiazek...
_________________ 'Wicher wieje, wicher słabe drzewa łamie, hej
Wicher wieje, wicher silne drzewa głaszcze, hej
Najważniejsze to być silnym, wicher silne drzewa głaszcze, hej'
Tadeusz Nalepa - kiedy byłem małym chłopcem
Hodowla: Atavus
Stowarzyszenie: PMC Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 2716 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-12-11, 15:42
Myszy: tak
Eee... yyy... do mnie to piszesz? Chodziło mi o użytkowniczkę. Zobacz, że ostatnio się odzywała prawie dwa tygodnie temu... więc raczej sprawa już nie ważna.