_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*], Miko[*], Yuki[*], Tica[*], Maya[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
Imię: Katja Pomogła: 4 razy Wiek: 32 Dołączyła: 28 Maj 2010 Posty: 438 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-08-22, 19:57 1500km dla myszek Myszy: Safira, Perełka, Lily,Tanya, Zoey, Vivien[*] i śliczny rodzynek Blue!
jutro z osobistych powodow jade do polski (na stale) zabieram ze soba myszy, to bardzo daleko ponad 1500km, kupie im 2 transporterki z rana, wyjezdzam o 15 wiec juz nie powinno byc upalow, co powinnam im dac ? jak podac wode? czy moge wlaczyc klime w aucie? bo okna to normalne ze musza byc zamkniete.
W co powinnam sie wyposazyc?
Czy jesli zatrzyma mnie policja nie bede miec problemow? Bo przeciez myszy nie chipuje sie, na granicy nic nie beda chcieli?
Hodowla: Atavus
Stowarzyszenie: PMC Pomógł: 12 razy Wiek: 34 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 2716 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-23, 15:25
Myszy: tak
Nie znalazłam więcej tematów podobnych (poza takim o tym czy przewozić myszy w transporterze czy klatce) więc przyczepiłam tu.
Inny pomocny temat o paszporcie dla myszy.
Wysłany: 2011-07-22, 09:21 podróż Myszy: Lola(lolita),Bianka
Wiec jutro wyjżdzam i chcialam sie dowiedziec czy moge wziasc myszy ze soba najpierw godzina jazdy i zostaje tydzien a pozniej prawie caly dzien jazdy i znowu tydzien zostaje .Wiem ze to bardzo sresujace dla myszy ale nie bardzo mam je z kim zostawic ... .Sa dwie dorsole myszy i 5 malych ktore maja rowno 2 tygodnie . Teraz jeszcze jak jest 5 maluchow to wiem ze jest jeszcze gorzej z podroża .
_________________ bez zwierząt zycie bylo by szare i puste ,
kocham_, na pewno nie masz gdzie zostawić myszek? Koleżanki, kuzynki, rodzina? Wyjazd rzeczywiście dla myszek nie jest przyjemnością. Gdybyś wcześniej pomyślała nad tym, być może udało by się znaleźć jakiegoś chętnego forumowicza z Lublina. Wyjazd to naprawdę ostateczność, pomyśl nad innymi rozwiązaniami.
Hodowla: Artistic
Stowarzyszenie: PMC Pomogła: 20 razy Wiek: 31 Dołączyła: 06 Mar 2010 Posty: 1287 Skąd: Strzelin/Wrocław
Wysłany: 2011-07-22, 12:40
Oj bez przesady. Jakoś nasze myszy jeżdżą na wystawy często po wiele godzin i problemu nie ma. Stresować mogą się jedynie dwutygodniowe maluszki, ale i takie podróże się zdarzały, gdy miot przypadł np na wyjazd na wakacje. Myszy z reguły, jak im nikt nie przeszkadza, nie zagląda co chwilę do środka, mają podróż w nosie.
Hahaha, to mnie rozbawiło
Ja właśnie jestem z moimi myszkami na wsi i też podróż miały głęboko, spały, trochę biegały i na tym się skończyło.
Jeżeli musisz je wziąć, to bierz, nie ma o co się martwić.
_________________ Jeśli chcesz zmienić świat zacznij od siebie
To zależy... Pamiętam, że kiedyś wzięłam chomika do babci 200 km stąd. Wyboista droga, STRASZNIE rzucało. Chomik wyszedł z domku i rzucało nim po całej klatce - to na pewno go stresowało.
Imię: Patrycja
Wysłany: 2011-07-22, 16:36
Ja wzięłam moje myszki dwie bo nie chciałam mamie wszystkich zwierzaków zostawiać...i tak wystarczy że królikowi trzeba ciągle sprzątać itd. itp. to podróż przeżyły spokojnie,spały sobie Fakt faktem że jechały autem tylko godzinę
a skoro już jest taki temat to nowego nie będę zakładać...
na początku sierpnia wyjeżdżam i w moim domu do wymiany trocin nikt raczej chętny nie będzie... wyjeżdżam na trochę ponad tydzień i czy w tym czasie wystarczy jedna zmiana trocin, bo tylko jedną mogłabym myszom skombinować... ze sobą zabrać ich nie mogę, bo jadę pod namiot... jedzonko będzie miał kto dosypywać, ale z tymi trocinami mnie martwi... ja zazwyczaj co 3 dni wymieniam... czy wychodzi, że w ciągu tych 9 dni zamiast 3 wymian trotek będą miały 1...
_________________ Postanowienie na ten rok?
Iść z wero na randkę hihi