Myszy.info - forum o myszkach Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Usługi hostingowe i reklama
Usługi hostingowe

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kat
2010-08-24, 13:13
Przesyłka konduktorska
Autor Wiadomość
Tuńcia 
Mysi Rozmówca



Imię: Rita
Pomogła: 2 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 21 Lut 2008
Posty: 227
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-29, 19:34   
   Myszy: Tamara i Śnieżka


Ok,... W sumie na jedno by wyszło... do dworca nie mam jakoś specjalnie daleko..
Pzdr ;*
 
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-03, 21:00   

Tuńcia napisał/a:
jak długo (średnio) taki pociąg może stać na peronie?

To jest napisane na rozkłdzie jazdy - do każdego pociągu są podane godziny przyjazdu i odjazdu ze stacji. Na stacjach w wiekszych miastach pociągi stoją dłużej, na mniejszych lub mniej ważnych krócej.

Luis napisał/a:
No ale przecież konduktor albo stoi na peronie przy drzwiach do pociągu albo w PIERWSZYM wagonie czyli tam gdzie jego miejsce żadna filozofia.

Ale konduktor nie wychodzi z paczkami, tylko paczki leżą sobie w przediale złużbowym.
W wiekszosci przypadkow przy zapowiadaniu wjazdu pociagu na peron jest mowione w ktorym wagonie nadake/odbiera sie przesylki. Jeżeli nie powiedzą to sie leci i sie wypatryje kartki w oknie "przesylki konduktorskie" albo pustego wagonu z jednym konduktorem - to sie rzuca w oczy :)

Tylko tak jak mowi Luis - trzeba byc na dworcu z pewna rezerwą czasową, może nie 2 godziny, ale tak z 20-30 minut dla bezpieczenstwa :)
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZĄ
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 12:14   

Hehe no właśnie :P Bo pociąg lubi się spóźniać ale i przyjechać wcześniej...
Emielcia napisał/a:
Ale konduktor nie wychodzi z paczkami, tylko paczki leżą sobie w przediale złużbowym

A to ciekawoskta! To tylko ja miałam tak dobrze, że konduktor wyszedł z moją paczką i jeszcze się rozglądał gdzie jestem? xD hihi W sumie to on mnie znalazł, a nie ja jego :P
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-04, 15:00   

Luis napisał/a:
To tylko ja miałam tak dobrze, że konduktor wyszedł z moją paczką i jeszcze się rozglądał gdzie jestem?

tak, to byl wyjątek
I dlatego nie powinnas pisac ze to jest zasada ;)
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZĄ
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 18:32   

Ano, nie jest zasadą :) Przepraszam. Ale mimo to wiadomo gdzie szukać konduktora. Jest napisane powyżej. Wystarczy wiedzieć gdzie jest początek pociągu i przyjechać nieco wcześniej. To wszystko.
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-04, 19:07   

Lus, jak ja odbieralam przesylki to raz było to w wagonie nr 6, raz w ostatnim, raz w 7 itd
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZĄ
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 21:00   

Oo a czemu tak? Przecież jeżeli jest zwierze żywe to powinno być w pierwszym wagonie tj tam gdzie konduktor pod jego czujnym okiem.
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Fauka 
MegaMysz
Pozytywnie zamysiona



Hodowla: Nezumi
Pomogła: 6 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 31 Paź 2005
Posty: 1259
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-04, 21:03   

Konduktor nie wie że to żywe zwierze, nie wolno wysyłać pkp żywych zwierząt, oczywiście domyślają się i doskonale wiedzą ale rpzymykają na to oko ;)
Ostatnio ja wysyłalam mys to pytała się kondktorka co tam jest a jak dowiedziała się że mysz to pytala się czy nie ucieknie :lol:
_________________
 
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 21:21   

Hhehee spoko reakcja :P Jak mnie węża wysyłano to Pai od której kupiłam ( pozdrawiam jeśli czyta przypadkiem xD ) powiedziała, że to chomik. I już na pkp doskonale wiedzą, że ona wysyła chomiki ( chociaż zazwyczaj są to pajączki, ale raz się dowiedzieli to nie chcieli wziąć od niej paczki i wsadzić do pociągu :D ).
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-04, 23:05   

Luis napisał/a:
Przecież jeżeli jest zwierze żywe to powinno być w pierwszym wagonie tj tam gdzie konduktor pod jego czujnym okiem.

O rany, bo przedział służbowy nie zawsze jest w pierwszym wagonie!!!!!!!!
To przez te wszytskie strony probujemy Ci napisac, a Ty z uporem maniaka mylisz ludzi ciągle!
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZĄ
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-05, 07:54   

Nie jest w pierwszym?? xD o to trzeba było tak od razu =.=' Mnie zawsze tłumaczono, że jest w pierwszym :) Przynajmniej na takie pociągi trafiałam. Tak trudno napisać właśnie te słowa:
Emielcia napisał/a:
przedział służbowy nie zawsze jest w pierwszym wagonie
? :P
Tylko czaić się i wypisywać coś, że raz tutaj odbierałaś, a raz tutaj :) Bo dla mnie oznacza to, że po prostu walnęli sobie gdzie chcieli paczkę i tyle :P Nikt normalny nie skojazyłby sobie tego z tym, że przedział służbowy na pewno też w tym miejscu się mieści lol xD A ja się dziwiłam po co Wy tak drążycie ciągle ten temat :P Spoko oko, niech sobie i będzie nawet na dachu, byle żeby pociąg dojechał i zwierze również :)
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-05, 10:29   

Oj luis, bo ludzie piszą już od pierwszej strony tego wątku, że te przedziały są różnie, a Ty ciągle że w pierwszym i ze konduktor wychodzi.
Każdy pociąg w ciągu dnia ma swój stały numer i stały skład. Skłądy różnych pociągów różnią się.

Kiedyś w wolnej chwili zmoderuje ten wątek aby zostały w nim same przydatne informacje.
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZĄ
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Złap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-05, 12:12   

Dobrze by było :)
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Paula_Viv 
Młody Myszaty
Myszy&Psy



Imię: Paulina
Wiek: 26
Dołączyła: 12 Lut 2008
Posty: 37
Skąd: Lubin/Międzyzdroje
Wysłany: 2009-04-26, 13:20   
   Myszy: Viv & Vija


Mam pytanie : Czy hodowcy wysyłają myszki tylko tak, aby jechały jednym pociągiem bez przesiadek? Bo ja mieszkam w takiej dziurze, że myszka najpierw jechała by do Szczecina, a potem musiała by być przesiadka na Świnoujście.
Mam nadzieje, że wyraziłam się w sposób zrozumiały.
Pozdrawiam.
 
 
 
kaś 
Myszołak
jestem drzewem



Pomogła: 3 razy
Wiek: 30
Dołączyła: 01 Paź 2007
Posty: 646
Skąd: Olsztyn/ełk/las
Wysłany: 2009-04-26, 14:15   
   Myszy: Bajka, Xenia i Meszka


Tak, można wysłać tylko bezpośrednim połączeniem. Jesli takiego nie ma, to można postarać się o transport do miasta Z którego będzie bezpośrednie połączenie, albo musisz dojechać sama do miasta DO którego będzie.
Ewentualnie znaleźć jakąś wiarygodną osobę w miejscowości "przesiadkowej", która przesadzi przesyłkę do drugiego pociągu. Ale płacisz wtedy podwójnie za przesyłkę oczywiście.
_________________

Nowa notka: 12 października 2010 :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgreen created by spleen modified v0.3 by warna

Wszelka grafika (w tym także mysie emotki) i modyfikacje stylu należą do forum myszy.info.
Wykorzystanie ich poza forum jest łamaniem praw autorskich.
W przypadku wykrycia takiej kradzieży Administracja wyciągnie konsekwencje
(w tym powiadamiając Administratora serwera nadzorującego dany portal).

Polecane strony: myszy.net facebook.com/myszy.net forum PMC



Forum utrzymywane na serwerach hostingu Falubaz