AJAFO IT
Myszy.info - forum o myszkach Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

AJAFO IT
 Ogłoszenie 
AJAFO IT

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kat
2010-08-24, 14:13
Przesy?ka konduktorska
Autor Wiadomość
Tu?cia 
Mysi Rozmówca



Imię: Rita
Pomogła: 2 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 21 Lut 2008
Posty: 227
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-02-29, 19:34   
   Myszy: Tamara i ?nie?ka


Ok,... W sumie na jedno by wysz?o... do dworca nie mam jako? specjalnie daleko..
Pzdr ;*
 
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2008-03-03, 21:00   

Tu?cia napisał/a:
jak d?ugo (?rednio) taki poci?g mo?e sta? na peronie?

To jest napisane na rozk?dzie jazdy - do ka?dego poci?gu s? podane godziny przyjazdu i odjazdu ze stacji. Na stacjach w wiekszych miastach poci?gi stoj? d?u?ej, na mniejszych lub mniej wa?nych krócej.

Luis napisał/a:
No ale przecie? konduktor albo stoi na peronie przy drzwiach do poci?gu albo w PIERWSZYM wagonie czyli tam gdzie jego miejsce ?adna filozofia.

Ale konduktor nie wychodzi z paczkami, tylko paczki le?? sobie w przediale z?u?bowym.
W wiekszosci przypadkow przy zapowiadaniu wjazdu pociagu na peron jest mowione w ktorym wagonie nadake/odbiera sie przesylki. Je?eli nie powiedz? to sie leci i sie wypatryje kartki w oknie "przesylki konduktorskie" albo pustego wagonu z jednym konduktorem - to sie rzuca w oczy :)

Tylko tak jak mowi Luis - trzeba byc na dworcu z pewna rezerw? czasow?, mo?e nie 2 godziny, ale tak z 20-30 minut dla bezpieczenstwa :)
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZ?
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 12:14   

Hehe no w?a?nie :P Bo poci?g lubi si? spó?nia? ale i przyjecha? wcze?niej...
Emielcia napisał/a:
Ale konduktor nie wychodzi z paczkami, tylko paczki le?? sobie w przediale z?u?bowym

A to ciekawoskta! To tylko ja mia?am tak dobrze, ?e konduktor wyszed? z moj? paczk? i jeszcze si? rozgl?da? gdzie jestem? xD hihi W sumie to on mnie znalaz?, a nie ja jego :P
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2008-03-04, 15:00   

Luis napisał/a:
To tylko ja mia?am tak dobrze, ?e konduktor wyszed? z moj? paczk? i jeszcze si? rozgl?da? gdzie jestem?

tak, to byl wyj?tek
I dlatego nie powinnas pisac ze to jest zasada ;)
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZ?
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 18:32   

Ano, nie jest zasad? :) Przepraszam. Ale mimo to wiadomo gdzie szuka? konduktora. Jest napisane powy?ej. Wystarczy wiedzie? gdzie jest pocz?tek poci?gu i przyjecha? nieco wcze?niej. To wszystko.
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2008-03-04, 19:07   

Lus, jak ja odbieralam przesylki to raz by?o to w wagonie nr 6, raz w ostatnim, raz w 7 itd
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZ?
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 21:00   

Oo a czemu tak? Przecie? je?eli jest zwierze ?ywe to powinno by? w pierwszym wagonie tj tam gdzie konduktor pod jego czujnym okiem.
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Fauka 
MegaMysz
Pozytywnie zamysiona



Hodowla: Nezumi
Pomogła: 6 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 31 Paź 2005
Posty: 1259
Skąd: ?ód?
Wysłany: 2008-03-04, 21:03   

Konduktor nie wie ?e to ?ywe zwierze, nie wolno wysy?a? pkp ?ywych zwierz?t, oczywi?cie domy?laj? si? i doskonale wiedz? ale rpzymykaj? na to oko ;)
Ostatnio ja wysy?alam mys to pyta?a si? kondktorka co tam jest a jak dowiedzia?a si? ?e mysz to pytala si? czy nie ucieknie :lol:
_________________
 
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-04, 21:21   

Hhehee spoko reakcja :P Jak mnie w??a wysy?ano to Pai od której kupi?am ( pozdrawiam je?li czyta przypadkiem xD ) powiedzia?a, ?e to chomik. I ju? na pkp doskonale wiedz?, ?e ona wysy?a chomiki ( chocia? zazwyczaj s? to paj?czki, ale raz si? dowiedzieli to nie chcieli wzi?? od niej paczki i wsadzi? do poci?gu :D ).
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2008-03-04, 23:05   

Luis napisał/a:
Przecie? je?eli jest zwierze ?ywe to powinno by? w pierwszym wagonie tj tam gdzie konduktor pod jego czujnym okiem.

O rany, bo przedzia? s?u?bowy nie zawsze jest w pierwszym wagonie!!!!!!!!
To przez te wszytskie strony probujemy Ci napisac, a Ty z uporem maniaka mylisz ludzi ci?gle!
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZ?
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-05, 07:54   

Nie jest w pierwszym?? xD o to trzeba by?o tak od razu =.=' Mnie zawsze t?umaczono, ?e jest w pierwszym :) Przynajmniej na takie poci?gi trafia?am. Tak trudno napisa? w?a?nie te s?owa:
Emielcia napisał/a:
przedzia? s?u?bowy nie zawsze jest w pierwszym wagonie
? :P
Tylko czai? si? i wypisywa? co?, ?e raz tutaj odbiera?a?, a raz tutaj :) Bo dla mnie oznacza to, ?e po prostu waln?li sobie gdzie chcieli paczk? i tyle :P Nikt normalny nie skojazy?by sobie tego z tym, ?e przedzia? s?u?bowy na pewno te? w tym miejscu si? mie?ci lol xD A ja si? dziwi?am po co Wy tak dr??ycie ci?gle ten temat :P Spoko oko, niech sobie i b?dzie nawet na dachu, byle ?eby poci?g dojecha? i zwierze równie? :)
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Emielcia 
Przyjaciel
nie ma mnie ;)



Hodowla: MouseBrother
Pomogła: 12 razy
Wiek: 40
Dołączyła: 22 Sie 2006
Posty: 2823
Skąd: Wroc?aw
Wysłany: 2008-03-05, 10:29   

Oj luis, bo ludzie pisz? ju? od pierwszej strony tego w?tku, ?e te przedzia?y s? ró?nie, a Ty ci?gle ?e w pierwszym i ze konduktor wychodzi.
Ka?dy poci?g w ci?gu dnia ma swój sta?y numer i sta?y sk?ad. Sk??dy ró?nych poci?gów ró?ni? si?.

Kiedy? w wolnej chwili zmoderuje ten w?tek aby zosta?y w nim same przydatne informacje.
_________________
REGULAMIN FORUM ; SZUKAJ NIE GRYZIE ; GOOGLE NIE GRYZ?
 
 
Luis 
MYSI MASTER
Z?ap za ogon O.o


Pomogła: 40 razy
Wiek: 32
Dołączyła: 23 Maj 2007
Posty: 3505
Skąd: ToxiCity
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-03-05, 12:12   

Dobrze by by?o :)
_________________
Down, Soulfly, Metallica, SOAD \m/
 
 
Paula_Viv 
Młody Myszaty
Myszy&Psy



Imię: Paulina
Wiek: 27
Dołączyła: 12 Lut 2008
Posty: 37
Skąd: Lubin/Mi?dzyzdroje
Wysłany: 2009-04-26, 14:20   
   Myszy: Viv & Vija


Mam pytanie : Czy hodowcy wysy?aj? myszki tylko tak, aby jecha?y jednym poci?giem bez przesiadek? Bo ja mieszkam w takiej dziurze, ?e myszka najpierw jecha?a by do Szczecina, a potem musia?a by by? przesiadka na ?winouj?cie.
Mam nadzieje, ?e wyrazi?am si? w sposób zrozumia?y.
Pozdrawiam.
 
 
 
ka? 
Myszołak
jestem drzewem



Pomogła: 3 razy
Wiek: 31
Dołączyła: 01 Paź 2007
Posty: 646
Skąd: Olsztyn/e?k/las
Wysłany: 2009-04-26, 15:15   
   Myszy: Bajka, Xenia i Meszka


Tak, mo?na wys?a? tylko bezpo?rednim po??czeniem. Jesli takiego nie ma, to mo?na postara? si? o transport do miasta Z którego b?dzie bezpo?rednie po??czenie, albo musisz dojecha? sama do miasta DO którego b?dzie.
Ewentualnie znale?? jak?? wiarygodn? osob? w miejscowo?ci "przesiadkowej", która przesadzi przesy?k? do drugiego poci?gu. Ale p?acisz wtedy podwójnie za przesy?k? oczywi?cie.
_________________

Nowa notka: 12 pa?dziernika 2010 :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandgreen created by spleen modified v0.3 by warna

AJAFO IT