Wysłany: 2010-03-10, 20:42 Dokupienie samcowi brata po dniu rozłąki
witam,dzisiaj kupilam sobie myszke ale uwazam ze popelnilam blad kupujac tylko jedna...oczywiscie jak to ja opamietalam sie sie dopiero w domu.czy moge jutro echac do tego samego zoologiczneg i dokupic jeszcze jedna? nie pogryza sie?byly w jednej klatce wiec moze jeden dzien odosobnienia nie przeszkodzi w niczym?prosze o szybka odopwiedz!!!!
Ostatnio zmieniony przez kat 2010-09-07, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
szukajaca_wampirow, tylko jeśli masz samiczkę to jej dokup samiczkę, jeśli masz samca to niech już będzie sam
A następnym razem szukaj, bo to jest na forum, bo to wszystko jest.
Yun, jeśli nie jesteś pewna, to nie radź, zwłaszcza w przypadku łączenia samców. Jak w zoologicznym dobrać mysz z tego samego miotu? Przecież wiesz, że tam się ich nioe rozdziela.
_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
Tak, dla samczyka jeden dzień to już dużo. Pobędzie na swoim, oznaczy teren, poczuje się panem i agresorów nie dopuści. Tam w klatce mógł być małym przestraszonym stworkiem zdominowanym przez starsze myszki ale sam na swoim to gorzej
Ale jeśli pod ogonkiem jak myszka sobie chodzi nie widać żadnych jąderek to zapewne masz samiczkę, je można łączyć w dowolnym okresie czasu, nie bój sięgdy się troszkę poszarpią bo jednak hierarchię trzeba ustalić
_________________ Zwierzętom należy się tyle samo miłości co ludziom
Yun, jeśli nie jesteś pewna, to nie radź, zwłaszcza w przypadku łączenia samców. Jak w zoologicznym dobrać mysz z tego samego miotu? Przecież wiesz, że tam się ich nioe rozdziela.
Hmm w takim razie nie powinnam czytać rad na tym forum, bo właśnie tu doczytałam się, że można tak zrobić i stąd ta moja rada [bo może ktoś do takiej informacji nie dotarł]. Mój błąd, nie będę sugerować się tym, co już tu zostało napisane.
Imię: Karolina
Hodowla: Alteria Pomogła: 15 razy Wiek: 20 Dołączyła: 04 Mar 2006 Posty: 2191 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-03-11, 08:08
szukajaca_wampirow, tak jak pisaly przedmówczynie jeżeli to samiczka dokup jej koniecznie samiczkę.
Jeżeli jednak to samiec to lepiej pozostawić go samego, gdyż jest dużo prawdopodobieństwo, że po rozdzieleniu nie zaakceptuje już samca na swoim terenie.
A jak łączyć myszki i jak rozróżniać pleć, jest napisane na forum.
Pozdrawiam
w takim razie nie powinnam czytać rad na tym forum
powinnaś czytać dokładniej
_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
Yun ale mówiliśmy o natychmiastowym zakupie obydwu braci. Różnica dnia jest za długa. Tylko teraz w zoologu wiedz, które są z tego samego miotu. W zoologu są przerażone więc nie pokazują swojego prawdziwego "ja" a w domu to już różnie z nieznanymi samczykami.
jeśli to samiczka to spokojnie możesz dokupić jedną lub dwie ja kupilam dwie myszki a tydzien pozniej kolejne dwie i żyją ze sobą w harmonii więc nie sądzę żeby miało coś pójść nie tak ... jeśli masz jednak samca to ja bym nie ryzykowała kolejnym ...
Wysłany: 2010-03-13, 15:08
Myszy: my bands: KoRn, $lipknot, SOAD \m/
Nikita napisał/a:
Yun ale mówiliśmy o natychmiastowym zakupie obydwu braci. Różnica dnia jest za długa.
Spokojnie. Może jeszcze odliczajcie sekundy na zegarku?
Jeśli z tego samego zoologicznego, z tego samego akwa to wiadomo, że myszy się znają. I na dobrą sprawę nawet po dwóch dniach mogą się ,,dogadać", a przy natychmiastowym kupnie obydwóch mogą się gryźć. To nie ma reguły
Luis ale jeśli to był miot np. świeżo wrzucony do terra? Ile by się mogły znać ...
Jeśli tylko ma się możliwość oddzielenia to można próbować
Ja tam bym się bała ale jeśli komuś tak zależy... samczyk bardzo dobrze w porównaniu do samiczek znosi samotność