Imię: Karolina
Hodowla: Alteria Pomogła: 15 razy Wiek: 20 Dołączyła: 04 Mar 2006 Posty: 2188 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-01-27, 15:33
Mysz nie jest jeszcze do końca oswojona.
Z resztą mysz to nie pies czy kot.!
Puszczając gdzieś myszkę trzeba nad nią sprawować cały czas nadzór i odpowiednio zabezpieczyć wybieg.
Wysłany: 2010-01-29, 06:40
Myszy: Bańka, Łatka, Lady (czytaj:lejdi)
Moją mysia to lubi mi włazić pod bluze i przeciskać się w jakiś zakamarkach
_________________ Bańka, Baniusia, Banieczka (żywa myszka z zapałem do zabawy)
Łatka, Łateczka (płochliwa i nieufna mysz która wszędzie wkłada swój ciekawski nosek)
Lady(lejdi) ciekawska kaskaderka
Hej jestem nowa!
Ja moją Gabrysię puszczam np. na spacerek po biurku, lubi to szczególnie wtedy kiedy coś na nim leży, bo ma taki jakby "tor przeszkód". Myszka bardzo lubi też bieganie po domu w kuli. Żeby jej urozmaicić zabawę rzucam obok jakiś mały przedmiot, a ona biegnie w jego kierunku
U mnie, na wybiegach, to zazwyczaj Claire łazi po mnie, zagląda do rękawów (raz zeszła po nodze aż na ziemie, na szczęście od razu to zauważyłam i myszka została podniesione jak tylko nóżkami dotknęła podłogi
Natomiast Adele, lokuje się w jakimś dogodnym miejscu (kapturze, rękawie, obok kołnierza, itp) i tam siedzi przez cały wybieg , często też włazi mi pod bluzę. Po biurku też je puszczam, ale nie jak robię lekcje (jedną jeszcze upilnuje, ale dwie?!), tylko tak po prostu Nawet na biurku mam wszystkie szczeliny założone i prawie nigdy tych "zabezpieczeń" nie ściągam
Moja Calipso bardzo lubi włazić mi do gipsu. Od paru dni mam gips i między ręką a gipsem jest dpść duża szpara. Mała wciśka się do środka, a potem kłopot z wyciąganiem jej ze środka
_________________ Od lewej: Bianka (sh cinnamon tan), Bueno (sh chocolate), Daisy (sh black tan).
moje paskudki ostatnio są wypuszczane na mnie i mojego A, nawet bardziej to lubią niż wybieg - są bardzie żwawe, a jak już mają dość, to układają się z zgięciach łokci i idą w kimę.
Oczywiście wygląda to tak, że po wstępnych oględzinach terenu, zostawieniu kilku małych mysich bobków zaczyna się wycieczka ... w rękawy, na ramiona, szyję, za kołnierz i pod sweter.
Właśnie Iskra wdrapała się po zrobiła rundkę brzuch-plecy-brzuch, potem wdrapała się( oczywiście cały czas będąc pod swetrem) do rękawa pod pachą i zadowolona z siebie wyszła i teraz siedzi i myje się na moim kolanie. Hana dzielnie włazi do rękawa i wyłazi drugim, a Miko szaleje między palcami i ledwo ją widać.
_________________ Atos[*], Portos[*], Hana[*], Iskierka[*]
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. (Emil Zola)
CaSHia, fajny pomysł chyba wypróbuję tę zabawę z moim Alfredem
ja wypuszczam moją mysz na łóżko, kładę na nim rolki po ręcznikach papierowych, książki i sama też siedzę na łóżku, żeby mieć kontrolę nad moim łobuzem Alfred jest bardzo ciekawski i musi wszystko wypróbować, ugryźć, wejść na to ale jak nie czuje się pewnie, to zawsze podchodzi bliziutko mnie, albo pod moją dłoń i stamtąd obserwuje wszystko, myje się, drapie jak już nabierze pewności to zaczyna swoje szaleństwa
Wysłany: 2010-02-28, 08:11
Myszy: Bańka, Łatka, Lady (czytaj:lejdi)
Chodzi obok ciebie bo myszy z natury mają to do siebie że chodzą przy ścianach, nie wychodzą zbytnio na otwartą przestrzeń, takie stworzyła je natura bo przy ścianach są tylko dwie drogi do tyłu i do przodu.
_________________ Bańka, Baniusia, Banieczka (żywa myszka z zapałem do zabawy)
Łatka, Łateczka (płochliwa i nieufna mysz która wszędzie wkłada swój ciekawski nosek)
Lady(lejdi) ciekawska kaskaderka
U mnie zabawę Anachiela polega na chodzeniu po mnie.
Wczoraj nie mogłam go zlokalizować, bo zasnął mi w kapuzie
Lubi też sznurki np. miedzy głośnikiem, a biurkiem.
A najbardziej to chyba lubi spać mi w kieszeni/kapuzie w bluzie.
Najśmieszniejszy jego wyczyn to chodzenie po krawędzi akwarium